Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Guncelleme

Guncelleme son dakika haber merkezi

Guncelleme

Guncelleme son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

“Madencilikte Güvenlik ve Milli Yönetim Vurgusu: Hüseyin Baş’tan Önemli Açıklamalar”

By Tolga Doğan
14 Mayıs 2026 2 Min Read
“Madencilikte Güvenlik ve Milli Yönetim Vurgusu: Hüseyin Baş’tan Önemli Açıklamalar” için yorumlar kapalı

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Soma faciasının 12. yılında 301 maden şehidini anarak, Türkiye’nin madencilik alanındaki sorunlarına dikkat çekti. Baş, madencilik süreçlerinin “ihmaller ve peşkeş çekilen kaynaklar” üzerinden eleştirerek, bu durumun ülkenin acı bir tablosu olduğunu belirtti.

Soma’daki kazayı yalnızca bir kaza olarak görmenin gerçeği gizlemek anlamına geldiğini savunan Baş, facianın arka planında yatan ekonomik tercihleri gündeme getirdi. Özelleştirme süreçlerinin ve denetim mekanizmalarındaki eksikliklerin, toplu ölümlere yol açtığını vurguladı. “Soma faciası, Türkiye’nin gerçek bir yüzüdür,” diyen Baş, özelleştirmelerin, denetimsizliğin ve milletin kaynaklarının yandaşa ve yabancılara peşkeş çekilmesinin sonucunda yaşanan toplu ölümleri eleştirdi.

BTP lideri, madencilik kazalarından sonra yapılan açıklamalardaki “fıtrat” vurgusunun toplumda derin bir yaraya yol açtığını ifade ederek, modern ve güvenli bir madencilik sisteminin mümkün olduğunu belirtti. İnsanların kendi topraklarında ucuz iş gücü olarak çalıştırılmasına tepki gösteren Baş, “Eğer bu ülkenin madenlerini modern, güvenli ve milli bir anlayışla işletirseniz; ne insanlarımız yerin derinliklerinde hayatını kaybeder ne de bu ülkenin kaynakları başkalarının menfaatine teslim edilir,” dedi.

Yeni faciaların önlenmesi için mevcut zihniyetin değişmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Baş, partisinin madencilik vizyonunu dile getirdi. Bu vizyon:
– **Milli Sistem:** Madenler, Prof. Dr. Haydar Baş’ın “Milli Ekonomi Modeli” esas alınarak devlet ve millet ortaklığıyla işletilmelidir.
– **Önce İnsan:** Kâr marjı değil, insan hayatı her türlü ekonomik verinin önünde tutulmalıdır.
– **Üretim Odaklılık:** Satmayı ve devretmeyi değil; korumayı, modernleştirmeyi ve üretmeyi esas alan bir yönetim anlayışı benimsenmelidir.

Baş, Türkiye’nin maden kazalarıyla anılmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bir daha hiçbir ocağa ateş düşmesin,” şeklinde duygusal bir dilek dile getirdi. “Hiçbir evladın babasız, hiçbir annenin gözyaşı içinde kalmadığı bir Türkiye” idealini yineleyerek mesajını sonlandırdı.

Author

Tolga Doğan

Follow Me
Other Articles
Previous

Air India, Uluslararası Uçuşlarında Kısıtlamaya Gidiyor!

Next

Otomatik Ödeme Talimatı Verenler İçin Önemli Uyarı: Hesabınız Eksiye Düşebilir

SON YAZILAR

  • EA Sports FC 27 Ultimate Team Yenilikleri Duyuruldu
  • Stoklar yüzyılın en düşük seviyesinde: Alüminyum fiyatlarında yön yukarı döndü
  • Mehmet Uçum, Ertuğrul Özkök’ü hedef aldı, ‘seçim’ mesajı verdi: ‘Görünen o ki Meclis karar alacaktır…’
  • Dijital Türk Lirası Özel Sektörün Denetimine Açılıyor
  • Karadeniz’de üretici taban fiyatın 300 lira olmasını istiyor: Fındıkta kaygılı bekleyiş
  • Oppo Find X10 Ultra’nın Kamerası ve Fiyatı Sızdırıldı
  • Microsoft’tan 8GB RAM hamlesi
  • Türkiye’de her eve giren dev marka milyonlarca dolara Malezyalılara satıldı
  • ABD Uzay Kuvvetleri ve SpaceX Arasında Dev Anlaşma
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.207)
  • Ekonomi (119)
  • Haber (479)
  • Sağlık (122)
  • Teknoloji (55)
Copyright 2026 — Guncelleme. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort