Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Guncelleme

Guncelleme son dakika haber merkezi

Guncelleme

Guncelleme son dakika haber merkezi

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

EğitimHaber

Son açıklamalar tartışma yarattı: İngiltere Başbakanı bugün istifa edecek mi?

By Tolga Doğan
22 Haziran 2026 2 Min Read
Son açıklamalar tartışma yarattı: İngiltere Başbakanı bugün istifa edecek mi? için yorumlar kapalı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Truth Social hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın görevinden istifa edeceğini iddia etti.

İngiltere liderinin pazartesi günü kadar yakın bir tarihte istifasını açıklayabileceği iddiası üzerine yapılan bu açıklama, spekülasyona neden oldu.

Trump’ın bu konuda kesin bir bilgiye mi sahip olduğu yoksa sadece yorumlara mı katıldığı ise henüz netlik kazanmadı.

İngiltere merkezli PA Media kuruluşu, liderlerin bu hafta başında Fransa’da düzenlenen G7 zirvesinde bir araya gelmelerinden bu yana Trump ile Starmer’ın herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini bildirdi.

İKİ LİDERİN ARASI NASIL BOZULDU?

Sosyal medya paylaşımında, merkez sol İşçi Partisi’nin lideri olan Starmer’ı hedef alan Trump, başbakanın istifasının sebebi olarak “yetersiz politikalar” olduğunu savundu.

Trump, paylaşımında Starmer’ın göçmenlik ve enerji olmak üzere iki önemli konuda büyük başarısızlık yaşadığını iddia ederek Başbakan’ın petrol konusunda yetersiz kaldığını vurguladı.

ABD Başkanı, paylaşımnıda “Kuzey Denizi petrolünü açın” ifadesini kullanarak İngiltere’nin kuzeyindeki olası petrol kaynaklarına değindi.

ABD Başkanı, daha önce de İngiliz hükümetine Kuzey Denizi’ndeki yeni petrol ve gaz arama lisanslarının dondurulması kararını geri alma çağrısında bulunmuş ve ülkedeki rüzgar santrallerini eleştirmişti.

Bir dönem ABD Başkanı ile iyi ilişkiler kurabilme yeteneği nedeniyle “Trump’a fısıldayan Başbakan” olarak anılan Starmer, son dönemde ise İran’daki savaş konusunda Amerikalı mevkidaşının yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı.

STARMER’IN OFİSİ NE DEDİ?

Trump’ın iddialarının ardından Başbakanlık sözcüsü, Starmer’ın son açıklamasını yeniden vurguladı.

Starmer söz konusu açıklamada, “Yapacak daha çok şey var ve ben de buna, ülkeme hizmet etmek olan seçilme amacıma odaklanmış durumdayım” demiş ve şu an için eklenecek başka bir şey olmadığını belirtmişti.

Author

Tolga Doğan

Follow Me
Other Articles
Previous

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı -22 Haziran 2026

Next

Tüketici güveninde kötümserlik sürüyor: Endeks haziranda da 100 eşiğinin altında kaldı

SON YAZILAR

  • EA Sports FC 27 Ultimate Team Yenilikleri Duyuruldu
  • Stoklar yüzyılın en düşük seviyesinde: Alüminyum fiyatlarında yön yukarı döndü
  • Mehmet Uçum, Ertuğrul Özkök’ü hedef aldı, ‘seçim’ mesajı verdi: ‘Görünen o ki Meclis karar alacaktır…’
  • Dijital Türk Lirası Özel Sektörün Denetimine Açılıyor
  • Karadeniz’de üretici taban fiyatın 300 lira olmasını istiyor: Fındıkta kaygılı bekleyiş
  • Oppo Find X10 Ultra’nın Kamerası ve Fiyatı Sızdırıldı
  • Microsoft’tan 8GB RAM hamlesi
  • Türkiye’de her eve giren dev marka milyonlarca dolara Malezyalılara satıldı
  • ABD Uzay Kuvvetleri ve SpaceX Arasında Dev Anlaşma
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.207)
  • Ekonomi (119)
  • Haber (479)
  • Sağlık (122)
  • Teknoloji (55)
Copyright 2026 — Guncelleme. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort