Ahmet Özer, ‘deprem yardımı’ iddialarına cezaevinden yanıt verdi: Yalanlara boyun eğmeyiz

Ekim 2024’te görevden alınıp tutuklanan ve yerine kayyım atanan CHP’li İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan yardım kolilerinin depoda çürütüldüğü” iddialarına tepki gösterdi.

İktidara yakın basın kuruluşlarının iddiaya ilişkin haberlerinin ardından Özer, 3.5 aydır tutulduğu Silivri (Marmara) Cezaevi’nden açıklama yaptı.

Özer, sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamasında “Esenyurt halkımızın vicdanı sizin kara iftiralarınızdan büyüktür” dedi.

Özer’in açıklaması şöyle:

“ALGI VE İFTİRA OPERASYONLARINA İLİŞKİN KAMUOYU AÇIKLAMASI Sizin yalan ve iftiralarınıza artık halkımızın karnı tok. Algı yönetimi ile iftiralarınıza önem vermiyorum.

Bu çirkin ve ahlaksız iftiralarınız, Esenyurt halkı için can hıraş çalışan ‘Seçilmiş’ bir Belediye Başkanı olarak beni değil ancak iftira atanı kirletir.

Elbette hepsiyle hukuk önünde hesaplaşacağız, elbette hak yemediğim gibi hakkımı da yedirtmeyeceğim. Ancak bu iftirayı atanlar, halktan almadığı yetkiyle halkın malına peşkeş çekenler, siz girdiğiniz kul hakkının bedelini nasıl ödeyeceksiniz?

Aldığınız ahların altından nasıl kalkacaksınız? Değerli yol arkadaşlarım, seçimleri inkar edip kayyım atamalarına sığınanlar, şimdi hizmetlerimizi inkar edip yalanlara sığınıyorlar.

Ama bir gün haksızlıkları nedeniyle sığınacak bir yer arayacaklar. Biz ise onları hukuk ve adalet şemsiye altında bekliyor olacağız.

Aziz milletim ve kıymetli Esenyurt halkımızın vicdanı sizin kara iftiralarınızdan büyüktür. En içten sevgi ve saygılarımla.

Prof. Dr. Ahmet ÖZER Esenyurt Belediye Başkanı”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.

Hamas: Trump’ın açıklaması Netanyahu hükümetinin yalanlarının tekrarı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi’ne yardımların ulaşmamasından Hamas’ı sorumlu tutmasının ardından Hamas hareketi: “Trump’ın iddiaları, Filistinlileri aç bırakma suçunu meşrulaştırmak isteyen Netanyahu hükümetinin yalanlarının tekrarıdır.” İfadelerini kullandı.

Suriye’de dikkat çeken görüntü: Şara hünerlerini sergiledi

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin başkent Şam’da basketbol oynadığı eğlenceli görüntüleri büyük ilgi topladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir