ABD ve Ukrayna Ortak Açıklama Yaptı: Ateşkese Hazırız
ABD ve Ukrayna Dışişleri Bakanlıkları, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde gerçekleşen görüşmelerin ardından ortak bir açıklama yayınladı. Ukrayna, taraflar arasındaki karşılıklı mutabakatla uzatılabilen ve Rusya’nın aynı anda uygulaması gereken 30 günlük geçici bir ateşkesin derhal yürürlüğe konması önerisini kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.
Ayrıca, ABD’nin istihbarat paylaşımı konusunda Kiev’e yönelik kısıtlamaları hemen kaldıracağı ve Ukrayna’ya güvenlik yardımlarını tekrar başlatacağı da açıklamada yer aldı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise, “Ukrayna, ateşkes sürecine girerek çatışmayı kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde sonlandırmak için müzakerelere başlamayı kabul etti” şeklinde konuştu.
More Stories
Motosiklet Sürücülerine Ağır Cezalar Geliyor: 2 Bin Liralık Ceza 47 Bin Liraya Çıkacak
Aşkına taç yaptıramadı hırsızlık yaptı: Aşkım üzülmesin diye çaldım! dedi
Sözeri: Mahcubiyet İçindeyiz