Samsun’daki Çay Ocakları Oruçlu Müşteriler İçin Dinlenme Mekanı Oluyor

Samsun’da Çay Ocakları Oruçlu Müşteriler İçin Dükkanlarını Açıyor, Ancak Çay Satışı Yapmıyor

Samsun’da çay ocaklarının yoğunlukla bulunduğu arastada birçok çay ocağı oruçlu müşterileri için dükkanlarını açıyor fakat çay satışı yapmıyor. Çay satışı yapılmayan dükkanlar oruçlular için dinlenme mekanına dönüşüyor.

Samsun’un İlkadım ilçesindeki bazı çay ocakları, Ramazan ayına özel geleneksel uygulamayı bu yıl da sürdürdü. Dükkanlarını açık tutan çay ocakları, iftardan önce çay satışı yapmıyor.

Özellikle tarihi Saathane Meydanı civarındaki çay ocakları, oruçlu müşterilerine dinlenme alanı sağlıyor. Oruçlu vatandaşlar, çay ocaklarında oturup gazete okuyarak, televizyon izleyerek veya namaz saatlerini bekleyerek vakit geçiriyor. Bazı esnaflar ise Ramazan ayına saygı gereği iftardan önce ocaklarını yakmıyor. Ramazan ayında birçok esnaf, lokanta, kahvehane ve pastane faaliyetlerine devam etse de İlkadım ilçesindeki bu çay ocaklarının gösterdiği hassasiyet, oruç tutan vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Genellikle Büyük Cami cemaatinin namaz aralarında kullandığı çay ocaklarından faydalanan vatandaşlar, “Samsun’un havasına belli olmuyor. Birkaç gün sıcak, birkaç gün çok soğuk oluyor. Ramazan ayında birçok çay ocağı dükkanını içecek satmak için değil, bizlerin zaman geçirmesi için açıyor. Bizler de evde canımızın sıkılmasındansa hem burada camiye gelip namaz kılıyoruz hem de namaz aralarında cemaatten arkadaşlarla sohbet edip zaman geçiriyoruz. Bazı çay ocakları bu geleneği bırakmış içecek satışı yapıyor ama hala bizleri düşünen esnafımızın olması bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandılar.

Yıllar öncesinde arastadaki neredeyse tüm çay ocaklarında bu gelenek sürdürülürken, şimdilerde ise satış yapan esnaf sayısının arttığı belirtildi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.