Kemik kaybı yaşayan hastalara implant umudu

Yeni Sinüs Lifting Yöntemi İle İmplant Tedavisi Kolaylaşıyor

İmplant yaptıramayan hastalar için yeni bir umut kapısı açıldı. Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, kemik desteği yetersiz olan bölgelerde bile implant tedavisinin artık mümkün hale geldiğini belirtti. Bu yenilikçi cerrahi yöntem, sinüs lifting olarak adlandırılıyor.

İmplant Tedavisindeki Önemli Engeli Aşma Yöntemi: Sinüs Lifting

Diş kaybı sonrasında meydana gelen kemik erimesi, üst arka çenede implant tedavisini imkansız hale getirebiliyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, sinüs boşluğunun kemik hacmini azaltarak implant uygulamasını zorlaştırdığını ifade etti. Sinüs lifting operasyonu sayesinde, sarkmış sinüs boşluğu cerrahi bir yöntemle yukarı taşınarak bölgeye kemik grefti ekleniyor. Bu sayede, implant için gerekli kemik yüksekliği sağlanarak tedavi mümkün hale geliyor.

İşlem Süresi ve Hasta Konforu

Sinüs lifting işleminin lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ve genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında sürdüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, hastaların işlem sonrasında hafif bir şişlik ve hassasiyet yaşayabileceğini ancak bu durumun kısa sürede geçtiğini vurguladı. Ağrıların reçete edilen ağrı kesicilerle kolayca kontrol altına alınabildiğini söyledi.

İmplantın Kalıcılığı Artıyor

Uzun vadeli başarılarıyla dikkat çeken sinüs lifting yöntemi, implantın kemiğe daha iyi entegre olmasını sağlayarak kalıcılığını artırıyor. Prof. Dr. Mustafa Cenk Durmuşlar, bu yöntemle yapılan implantların doğal dişler kadar dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu belirtti.

Hangi Hastalar İçin Uygun?

Sinüs kaldırma özellikle uzun süre dişsiz kalan ve ciddi kemik kaybı yaşayan hastalar için öneriliyor. Eğer üst çene arka bölgesinde kemik yüksekliği belirli bir seviyenin altına düştüyse, sinüs lifting operasyonu ile bu sorun giderilebiliyor. Bu sayede hastalar estetik ve fonksiyonel dişlere yeniden kavuşabiliyor.

Related Posts

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lensle denize veya havuza girmenin göz sağlığı açısından ciddi enfeksiyon riskleri barındırdığını vurguladı.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Hamileliği kabusa çeviren hastalık: Hipermezis gravidarum

Güneşli günler göz sağlığı açısından bazı riskleri beraberinde getiriyor: Çocuklarda önlem alın

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülşah Tezcan, UV korumalı gözlük ve şapka kullanımının yaz aylarında göz sağlığı için kritik olduğunu vurguladı.