Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, iki yıldır kayıp olan Gülhan Karabacak için yetkililere çağrıda bulundu. 31 Temmuz 2024’te yürüyüş yapmak amacıyla evden ayrılan Gülhan Karabacak, en son sulama kanalına doğru ilerlerken görüntülendi. Kızının kaybolmasının ardından büyük bir üzüntü yaşayan anne Elif Karabacak, yaptığı açıklamada, “İki yıl önce kayboldu. Kızımın kaybolduğu gün, sulama kanalına gittiği görüntüleri emniyete verdik. Ancak bu görüntülerin incelenmemesi ve su kanalında arama yapılmaması aklımıza yatmıyor. Olaydan 6-7 ay sonra dosya cinayet masasına alındı ve orada bir cisimle ilgili rapor hazırlandı; ‘Bu, senin kızın olabilir’ dediler ama biz çok acı çektik” şeklinde konuştu.
Elif Karabacak, “Bütün kapılar yüzüme kapandı. Kızım kayboldu ve buna kimse duyarsız kalmamalı. Kayıp kişiler nasıl aranıyorsa, benim kızım için de aynı özen gösterilmeli. Ancak iki yıldır bu arama yapılmadı. Devletin tüm imkanlarının kullanılmasını istiyorum; suyun altında ve toprağın altında her yere bakılmalı. Benim acım dinmez” dedi.
Asu Kaya, bu durumun son derece üzücü olduğunu ifade ederek, “Bu annenin feryadı, evladının bir mezarının olmasını istemesi. Allah hiçbir anneye böyle bir acı yaşatmasın ancak Elif Hanım iki yıldır bu acıyı çekiyor. Gülhan için TBMM’ye bir soru önergesi verdik. Şimdi tekrar yetkililere sesleniyorum; bu annenin sesi duyulmalı. Eğer ihmal varsa, bunların açığa çıkarılması gerekiyor. Yetkililerin ailemizin sesine kulak vermesi şart” diye ekledi.