Android telefonlar için masaüstü modu geliyor!

Google, Android İşletim Sistemine Masaüstü Modu Ekliyor

Google, Android işletim sistemine masaüstü benzeri bir kullanıcı arayüzü entegre etmeye hazırlanıyor. Samsung’un uzun süredir sunduğu DeX özelliğine benzer şekilde çalışan yeni mod, Android cihazların harici ekranlara bağlandığında bilgisayar deneyimi sunmasını sağlıyor.

Android Telefonlar İçin Masaüstü Modu Geliyor

Android 16 beta sürümünde ortaya çıkan masaüstü modu, özellikle verimlilik odaklı kullanım senaryolarında mobil cihazların yeteneklerini önemli ölçüde artırabilir.

Bir kullanıcı, Android 16’nın beta sürümünü çalıştıran bir Google Pixel 8 Pro modelinde bu özelliği aktif hale getirdi. USB-C üzerinden monitöre bağlanan cihazda, tıpkı masaüstü bilgisayar arayüzüne benzeyen bir ekran görünümü ortaya çıktı.

Kullanıcı arayüzünün üst kısmında klasik Android durum çubuğu yer alırken, alt kısımda da uygulamalara hızlı erişim sağlayan bir görev çubuğu bulunuyor. Görev çubuğunun sağ köşesinde gezinme tuşları, sol tarafında ise büyük bir uygulama çekmecesi yer alıyor.

iPhone 18 Serisi, Yeni RAM Teknolojisiyle Geliyor!

Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunmaya hazırlanıyor. Bu hamle, akıllı telefon sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Bu yeni modda uygulamalar, Android tabletlerdeki gibi serbestçe taşınabilen ve yeniden boyutlandırılabilen pencerelerde çalışıyor. Aynı anda iki uygulamanın yan yana kullanılabilmesi için, ekran bölme özelliği de getirilmiş.

Ancak masaüstü modunun, Android 16’nın ilk sürümlerinde yer alması beklenmiyor. Özelliğin önce geliştirici seçeneklerinde sınırlı olarak sunulacağı, ardından Android 17 ile birlikte resmen kullanıma açılacağı söyleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu yeni özelliği kullanmayı düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Psikopatların beyni haritalandı: İşte saldırganlığın bilimsel nedeni

Yeni yayımlanan bir araştırma, psikopat bireylerin beyin yapısında saldırganlık ve davranış kontrolüyle ilişkili bölgelerde dikkat çekici farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Spotify’ın HiFi özelliği yine gündemde

Spotify’ın dört yılı aşkın süredir beklenen kayıpsız (lossless) müzik hizmeti, sonunda yaklaşıyor olabilir. Uzun süredir sessiz kalan ve zaman zaman üst düzey yöneticilerden gelen belirsiz açıklamalarla gündeme gelen bu özellik, şimdi Spotify uygulamasının masaüstü ve mobil sürümlerinde keşfedilen yeni kod satırlarıyla tekrar umut verdi.

Dünyaca ünlü Çin markasından Tesla’yı kızdıracak hamle!

Katı hal batarya teknolojisine yönelik ilk adımını da bu hamleyle atan şirket, enerji yoğunluğu ve iyon iletkenliği gibi redikal engelleri aşmayı amaçlayan yeni bir elektrot tasarımına ilişkin patentini kamuoyuna ile paylaştı. Patent, katmanlı bir …

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.