Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Bafra Ovası’nda Yeni Bir Yem Bitkisi: Maralfalfa

Samsun’un verimli toprakları üzerinde yer alan Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörü için umut verici bir yem bitkisi olan Maralfalfa ile tanışıyor. Bu yüksek verimli yem bitkisi, çiftçilere gelir artışı ve hayvancılıkta verimliliğin artması fırsatı sunuyor.

Maralfalfa Nedir ve Neden Önemli?

Maralfalfa, tropikal iklimlerde yetişen, yüksek protein ve besin değerine sahip, çok yıllık bir yem bitkisidir. Hızlı büyümesi, sık hasat imkanı sunması ve kuraklığa dayanıklı olması diğer yem bitkilerinden ayrıştırır. Bafra Ovası’nın iklimine uyum sağlayan Maralfalfa, bölge çiftçileri için önemli bir alternatif haline geldi.

İHA’nın haberine göre; Ankara’dan dönüş yapan üretici Ahmet Yüksel’in liderliğinde Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez 30 dönüm alanda ekimi gerçekleştirilen bitki, dikildikten sonra 10 ila 15 yıl arasında hasat edilebiliyor.

Proje ile bölgeye ekonomik katkı sağlamayı ve gençleri köylere yeniden yönlendirmeyi amaçlayan Yüksel, büyük bir adım attı.

Yılda 4 Kez Hasat Edilebilen Maralfalfa

Yüksek protein içeren Maralfalfa, mısır silajına kıyasla et ve süt verimini yüzde 30-35 oranında artırıyor. Yılda 2-4 kez hasat edilebilen bu bitki, dönüm başına 50 ila 80 ton verim sunarak üreticilerin ilgisini çekiyor.

Tarım ve Hayvancılığı Canlandırabilir

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, bu tür yüksek besin değerli bitkilerin devlet desteğiyle yaygınlaştırılmasının göçü durdurabileceğini ve tarım-hayvancılığı canlandırabileceğini belirtti.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir