Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Mersin Balığı Üretimi ve Koruma Çalışmaları Devam Ediyor

Amasya‘da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu‘nda Mersin balığı üretimi devam ediyor. Bu özel tür, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulabilmektedir.

YETİŞTİRMESİ ZOR KAZANCI BÜYÜK KİLOSU 96 BİN TL

Bu nadir tür, 250 milyon yıl öncesine dayanan geçmişi ile dikkat çekiyor. Yumurtaları Mersin ağacının meyvesine benzeyen Mersin balığı, havyar elde etmek için altı yıllık bir süreci gerektiriyor. Elde edilen havyar ise lüks tüketim pazarında kilogramı 2 bin ila 2 bin 500 dolar arasında alıcı buluyor ve “siyah inci” olarak adlandırılıyor.

300 BİN YAVRU MERSİN BALIĞI ÜRETİMİ HEDEFLENİYOR

Amasya‘daki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu, bu yıl içerisinde yaklaşık 300 bin yavru Mersin balığını üreterek Karadeniz’e salmayı hedefliyor. Bu önemli çalışmalarla, Mersin balığının geleceği için gerekli adımlar atılmaya devam ediyor.

MERSİN BALIĞI DENİZE BIRAKILMADAN ÖNCE NUMARALANDIRILIYOR

Samsun‘dan Karadeniz‘e bırakılan Mersin balıklarının takip edilebilirliği, koruma çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bulgaristan açıklarında bulunan bir Mersin balığının yetkililere bildirilmesi, bu takip sisteminin ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor. Her bir Mersin balığı, denize bırakılmadan önce numaralandırılarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle takip ediliyor.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir