2025 yılı hububat alım fiyatları açıklandı

Toprak Mahsulleri Ofisi, Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, hububat alım fiyatlarını belirledi. Makarnalık buğday ve ekmeklik buğday için ton başına 13 bin 500 lira, arpada ise 11 bin lira olarak tespit edildi.

Hububat Alım Fiyatları

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Türkiye’de hububat hasadının başladığı ve ülke genelinde yaklaşık yüzde 2 seviyelerinde olduğu belirtildi.

Hasat yapan üreticilere depolama imkanı sunmak amacıyla TMO, 12 Mayıs’tan itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı buğday ve arpanın teslimini almaya başladı. Açıklamada, TMO’nun hububat alımının 600’den fazla noktada gerçekleşeceği belirtildi.

Yetkililer, hububat hasadı ve piyasaların takip edildiğini ve şu an için uygun fiyatların belirlendiğini vurgulayarak, “2025 yılı TMO hububat alım fiyatları (2. grup ürünler için) ton başına, makarnalık buğday ve ekmeklik buğdayda 13 bin 500 lira, arpada 11 bin lira olarak belirlenmiştir.” ifadesine yer verildi.

30 Gün İçinde Hesaplara Yatırılacak

Geçmiş yıllarda uygulanan mazot-gübre desteğinin yeni destekleme modeline göre ‘temel destek’ olarak verileceği ve üretim planlamasına uyulması durumunda ‘planlı üretim desteği’ sağlanacağı açıklandı. Ayrıca, sertifikalı tohum kullanan üreticilere ek destek verileceği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında ton başına 2 bin 520 lira destek ödemesi yapılacağı ifade edildi. Böylece üreticiler ton başına, ekmeklik ve makarnalık buğday için 16 bin 20 lira, arpa için ise 13 bin 520 lira elde edecekler. TMO, ürün bedeli ödemelerini 30 gün içinde üreticilerin banka hesaplarına yapacak.

Related Posts

Türkiye’de otomotiv devrimi: 10 araçtan 4’ü artık benzin istasyonuna uğramıyor

2025’in ilk 5 ayında Türkiye’de satılan otomobillerin yüzde 42,9’u hibrit veya elektrikli oldu. Verilere göre tam elektrikli modellerin satış payı yüzde 15’e ulaşırken, benzinli ve dizel araçlar hızla azalmaya başladı.

Ne altın ne dolar ne de borsa: 13 yıl sonra rekor kırdı!

Küresel piyasalarda gümüş yatırımcılarını heyecanlandıran gelişme yaşandı. Spot piyasada gümüşün ons fiyatı, 2012 yılından bu yana ilk kez 35 dolar eşiğini aşarak 35,80 dolara kadar yükseldi. Bu seviye, Ekim 2012’den beri kaydedilen en yüksek ons fiyatı olarak dikkat çekiyor.

Kayyum atanan Papara’dan blokeli hesaplarla ilgili açıklama

Yasa dışı bahis soruşturması kapsamında kayyum atanan Papara’dan bazı hesalardaki blokelerle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada “Geçici olarak bloke konulan hesaplar detaylı olarak incelenmekte olup soruşturma konusu ile ilişkili olmadığı belirlenen hesaplardaki blokeler kademeli olarak kaldırılacak, şüpheli hesaplar mevzuat kapsamında ilgili kurumlara raporlanacaktır” ifadeleri yer aldı.

10 milyardan fazla borcu olan Yeşil GYO’ya mahkemeden ret kararı

Halktv.com.tr/ÖZEL Satışını yaptığı halde tapu devrini yapamadığı binlerce dairesi bulunan Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ geçen şubat ayında konkordato talebi ile mahkemeye başvurdu. Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada …

Muğla’nın turistik ilçelerinde bayram tatili yoğun geçecek

Muğla’nın turistik ilçeleri, Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı misafirlerini ağırlayacak.

Bayram öncesi ceza yağdı

Kurban Bayramı öncesinde Ticaret Bakanlığı gerçekleştirdiği denetimlerde 1,23 milyar TL idari para cezası uyguladı.