BM Genel Sekreteri Guterres: “Bu çatışma kontrolden çıkmak üzere”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten ABD’nin İran’a Yönelik Hava Saldırısına İlişkin Açıklama

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD’nin İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan’daki nükleer tesislerine düzenlediği hava saldırısına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Guterres, yaptığı açıklamada, “Bugün ABD’nin İran’a karşı güç kullanımından ciddi şekilde endişe duyuyorum. Bu, zaten uçurumun kenarında olan bir bölgede tehlikeli bir tırmanıştır ve uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdittir. Bu çatışmanın hızla kontrolden çıkma riski artıyor; bu durum siviller, bölge ve dünya açısından felaket sonuçlar doğurabilir. Üye Devletleri, gerginliği azaltmaları ve BM’nin şartı ve diğer uluslararası hukuk kuralları kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyorum. Bu tehlikeli zamanda, kaos sarmalına kapılmamak çok önemlidir. Askeri bir çözüm yok. İlerlemenin tek yolu diplomasidir. Tek umut barıştır” dedi.

Related Posts

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

AKP’li vekilden AKP’li il başkanına çok tartışılacak sözler: Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun

AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, İl Başkanı Haluk Laçin’e tepki göstererek, “Bugüne kadar İl Başkanımızın bütün bakanlık ziyaretleri, tek başına yaptığı ziyaretler, biz milletvekili değilmişiz gibi. Siyaset cesur adamların yapacağı bir iştir. Eğer birilerinden korkunuz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi evde karınızın yanına oturun” ifadelerini kullandı.

Binalar için büyük değişim bugün başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nde yapılan köklü değişiklikler, 30 Haziran 2025 itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de 25 Nisan’da yayımlanan tebliğ, binaların enerji performansını artırmayı ve Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.

Bir damla topuk kanıyla hayat kurtaran dernek

28 Haziran Cumartesi ‘Dünya Yeni Doğan Tarama Günü ve Uluslalararası Fenilketonüri” günüydü. PKU Aile Derneği de bu özel günde Anıtkabir’e çıktı.

Yurt dışından dönen Özel’e partililerden karşılama

Yurt dışı temaslarını tamamlayarak yurda dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i İstanbul Havalimanı’nda partililer karşıladı.