Türkiye’den 376 bin kat daha küçük! Zenginlik içinde yüzüyorlar

Monaco: Dünyanın En Zengin Ülkesi

Vatikan’dan sonra dünyanın en küçük ülkesi olan prenslik, lüks yaşam tarzı, vergi avantajları ve turizm gelirleri sayesinde dünyanın en zengin ülkesi olarak kabul görüyor. Düşük nüfusu ve olağanüstü derecede milyoner yoğunluğu onu bu konuma iten en büyük güç olarak görülüyor.

ATATÜRK HAVALİMANINDA 5,5 KAT KÜÇÜK

Monaco, İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’ndan bile yaklaşık 5,5 kat daha küçük olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak bu küçük coğrafya, dünyanın en pahalı yaşam alanlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Ülkede gayrimenkul fiyatları metrekare başına 100 bin euroyu aşarken, ev kiralamak isteyenlerin yerel bir bankada en az 500 bin euro bulundurduklarını kanıtlamaları gerekiyor. Bu durum, Monaco’yu lüks yaşamın merkezi haline getiriyor.

EURO PARA BİRİMİ KULLANIYOR

Anayasal monarşi ile yönetilen ülkenin başında Prens II. Albert bulunuyor. Savunması Fransa tarafından sağlanan Monaco, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen euro para birimini kullanıyor.

Monaco’nun zenginliğinin temelinde vergi avantajları büyük rol oynuyor. Ülkede gelir vergisi uygulanmazken (Fransız vatandaşları hariç), şirketler için de düşük vergi oranları sunuluyor. Bu durum, Monaco’yı küresel yatırımcılar ve uluslararası şirketler için cazip bir finans merkezi haline getiriyor.

TURİZM GELİRİ DE YÜKSEK

Aynı zamanda turizm geliri açısından da oldukça güçlü bir konumda olan ülke, her yıl dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan Monaco Grand Prix’e ev sahipliği yapıyor. Monte Carlo Casino gibi lüks kumarhaneler de, ülkenin turistik cazibesini artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Monaco yalnızca lüks ve finansla değil, bilimle de öne çıkıyor. Denizcilik araştırmaları alanında aktif olan ülke, Oşinografi Müzesi’ne ve dünyanın ilk koruma altına alınmış deniz habitatlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Related Posts

Temmuz ayının yarısını geçtik, iOS 26’nın halka açık ilk betası neden halen gelmedi?

Apple, önceki yıllarda temmuz ayının ilk yarısında yayımladığı açık beta sürümlerini bu yıl daha geç bir tarihe ertelemiş gibi görünyor. Gecikmenin ardında yeni tasarım dili ve kullanıcı geri bildirimleriyle şekillenen geliştirme süreci olduğu düşünülüyor.

Bu telefonlar 7 yıl boyunca güncelleme alacak!

Samsung bazı modellerinin 7 boyunca güncellenerek destekleneceğini duyurdu.

Psikopatların beyni haritalandı: İşte saldırganlığın bilimsel nedeni

Yeni yayımlanan bir araştırma, psikopat bireylerin beyin yapısında saldırganlık ve davranış kontrolüyle ilişkili bölgelerde dikkat çekici farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Spotify’ın HiFi özelliği yine gündemde

Spotify’ın dört yılı aşkın süredir beklenen kayıpsız (lossless) müzik hizmeti, sonunda yaklaşıyor olabilir. Uzun süredir sessiz kalan ve zaman zaman üst düzey yöneticilerden gelen belirsiz açıklamalarla gündeme gelen bu özellik, şimdi Spotify uygulamasının masaüstü ve mobil sürümlerinde keşfedilen yeni kod satırlarıyla tekrar umut verdi.