ABD’de dış yardımlar durduruldu

ABD Dış Yardımları Askıya Alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAID tarafından finanse edilen dış yardımların tümü askıya alındı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin yardım programlarının verimliliğini ve ABD dış politikasına uygunluğunu değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, yardımların incelenmesinin ve düzenlenmesinin “ahlaki zorunluluk” olduğu vurgulanarak, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği önemle altı çizildi.

Trump’ın Kararname İmzalaması

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine başladıktan hemen sonra dış yardımlara yönelik bir kararname imzaladığı biliniyor. Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımı programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemeleri durduracağı, programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi için 90 günlük bir inceleme süreci başlatıldığı ifade edilmişti.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsayan geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Eski ABD Büyükelçisi’nden şaşırtıcı Suriye analizi: İsrail-Türkiye çatışması riski var, ülke Libya’ya dönüşebilir, el-Şara bir suikast kurbanı olabilir!

ABD’nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford’un el-Şara hakkında konuştuğu 4 dakikalık video kaydı çok konuşuldu. Oysa Ford, 1 saati aşan konuşmasının geri kalanında çok daha ilginç şeyler anlatıyor: İsrail ve Türkiye, Suriye’de çatışabilir. SDG bize çok yardım etti ama onlara bir şey borçlu muyuz, emin değilim. Suriye’yi bekleyen en büyük tehlike Şara’nın savaşçılarının ona karşı ayaklanması ve ülkenin iç savaşa sürüklenmesi. İsrail de iç savaşa sürüklenmiş bir Suriye istiyor

İstanbul’da korku dolu anlar: Babasını bekleyen çocuğu kaçırmaya çalıştı

İstanbul’da babası otomobilin bagajından eşya aldığı esnada kaldırımda bekleyen çocuğu, kaçırmaya çalışan şüpheli tutuklandı.

İsrail, aralarında Türk diplomatların da bulunduğu heyete ateş açtı

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın Cenin kentinde aralarında Türk diplomatların da yer aldığı bir heyete ateş açtı. Filistin Yönetimi saldırıyı kınadı. İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Özgür Özel Manisa’da cenaze törenine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Emine Dilek Öğren’in oğlu Cemre Öğren’in cenaze törenine katıldı.

Türkiye ve ABD arasında ‘yeni ortaklık dönemi’

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’da düzenlenen Türkiye-ABD Suriye Çalışma Grubu toplantısının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemine dikkat çekilirken, iki ülke arasındaki güçlü ikili ilişkilerde “yeni bir ortaklık dönemine” de vurgu yapıldı.

2 kişinin elektrik akımına kapılmasıyla ilgili yeni gelişme

İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olaya ilişkin 42 sanıklı davanın 6’ncı celsesi tamamlandı. Mahkeme, olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz’in iki kız kardeşinin davaya müdahillik taleplerini kabul etti.