Android telefonlar için masaüstü modu geliyor!

Google, Android İşletim Sistemine Masaüstü Modu Ekliyor

Google, Android işletim sistemine masaüstü benzeri bir kullanıcı arayüzü entegre etmeye hazırlanıyor. Samsung’un uzun süredir sunduğu DeX özelliğine benzer şekilde çalışan yeni mod, Android cihazların harici ekranlara bağlandığında bilgisayar deneyimi sunmasını sağlıyor.

Android Telefonlar İçin Masaüstü Modu Geliyor

Android 16 beta sürümünde ortaya çıkan masaüstü modu, özellikle verimlilik odaklı kullanım senaryolarında mobil cihazların yeteneklerini önemli ölçüde artırabilir.

Bir kullanıcı, Android 16’nın beta sürümünü çalıştıran bir Google Pixel 8 Pro modelinde bu özelliği aktif hale getirdi. USB-C üzerinden monitöre bağlanan cihazda, tıpkı masaüstü bilgisayar arayüzüne benzeyen bir ekran görünümü ortaya çıktı.

Kullanıcı arayüzünün üst kısmında klasik Android durum çubuğu yer alırken, alt kısımda da uygulamalara hızlı erişim sağlayan bir görev çubuğu bulunuyor. Görev çubuğunun sağ köşesinde gezinme tuşları, sol tarafında ise büyük bir uygulama çekmecesi yer alıyor.

iPhone 18 Serisi, Yeni RAM Teknolojisiyle Geliyor!

Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunmaya hazırlanıyor. Bu hamle, akıllı telefon sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Bu yeni modda uygulamalar, Android tabletlerdeki gibi serbestçe taşınabilen ve yeniden boyutlandırılabilen pencerelerde çalışıyor. Aynı anda iki uygulamanın yan yana kullanılabilmesi için, ekran bölme özelliği de getirilmiş.

Ancak masaüstü modunun, Android 16’nın ilk sürümlerinde yer alması beklenmiyor. Özelliğin önce geliştirici seçeneklerinde sınırlı olarak sunulacağı, ardından Android 17 ile birlikte resmen kullanıma açılacağı söyleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz bu yeni özelliği kullanmayı düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir