Apple’dan Çin’e büyük darbe: iPhone üretimi Hindistan’a taşınıyor!

Amerika ve Çin Arasındaki Gümrük Vergisi Savaşı Devam Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında, Başkan Donald Trump’ın Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerini artırmasıyla başlayan bir gümrük vergisi savaşı devam etmektedir.

Apple, Üretimini Çin’den Hindistan’a Kaydıracak

Financial Times’ın ortaya koyduğu habere göre, teknoloji devi Apple, ABD’de satılan tüm iPhone’ların montajını gelecek yıldan itibaren Hindistan’a kaydırmayı planlamaktadır.

Çin ile ABD arasındaki ticaret geriliminin artmasıyla birlikte alınan bu karar, Apple’ın Çin’e olan bağımlılığını azaltma amacını taşımaktadır.

Hindistan’ın teknoloji şirketlerini çekmek için teşvikleri ve altyapısı artması, Apple’ı da etkilemiştir. Zaten iPhone’lar, Foxconn tarafından Hindistan’da büyük ölçekte monte edilmektedir. Apple’ın bu kararı, Çin’in elektronik pazarındaki hakimiyetine ciddi bir darbe vurabilir.

Related Posts

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Bakan Bayraktar: Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz şebekesi ile Suriye’deki şebeke arasında bağlantı oluşturulduğunu belirterek, “Yakında Suriye’ye gaz tedarik edeceğiz.” diye konuştu.

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Devlet destek verdi! Batmanlı girişimci yıllık 600 ton kültür mantarı üretiyor

Vatani görevini yerine getirdikten sonra memleketine dönen Gördegir, Beşiri ilçesine bağlı Beşpınar köyünde iki odada kültür mantarı üretimine başladı.

Bakan ‘bir ilk’ diye açıkladı: Türkiye Pakistan’da doğal gaz ve petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan ziyaretinde Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunacağını ve bunun bir ilk olacağını açıkladı.

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.