Balıkesir’de 26 bin 591 kişiye ücretsiz su desteği

BALIKESİR’DE YAKLAŞIK 26 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SU DESTEĞİ

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısı, komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti ve ödeme zorluğu çeken; engelli, gazi, şehit yakınları, üniversite öğrencileri ve depremzedelerin 2025 yılı sonuna kadar su faturalarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım bütçesinden karşılanması teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN SU FATURALARI BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kentteki yoksulluğa ve artan enflasyona karşı mücadele eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların sağlıklı gıdaya ve suya erişimini sağlamak amacıyla desteklerine devam etmektedir. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarını bir yıl boyunca sosyal yardım bütçesinden karşılayacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; 18 bin 679 engelli birey, 2 bin 239 gazi-şehit yakını-vazife malulü, 3 bin 691 sosyal yardım alan vatandaş, 692 depremzede ve bin 290 öğrenci olmak üzere toplamda 26 bin 591 kişiye ücretsiz su hizmeti sunmaktadır. Alınan karar doğrultusunda bu destek, 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecektir.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Esra Yıldız Kahraman, Muhammet Oğuz Kağanoğlu, Kutluhan Avşar ve İhsan Derin’e boks, tırmanma ve güreş dallarında ödül verildi. Ödül törenine Milli Güreşçi Yasemin Adar Yiğit ve Milli Tekvandocu Nafia Kuş Aydın da katıldı.

Related Posts

Hindistan’da Türkiye karşıtı hareket sürüyor: THY’ye şok rapor

Hindistan’da Türkiye karşıtı hareket sürüyor: THY’ye şok rapor

Holding patronu iş insanını bacağından vurdular

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Hacı Memiş Mahallesi’nde bir kafede oturan iş insanı Fatih Fil, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan Fil’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Netanyahu sorguda hafızasını kaybetmiş! 1788 kez bu yanıtı verdi… ‘Hatırlamıyorum’

Hakkındaki yolsuzluk iddialarından kaçmak için Gazze savaşını uzatmakla suçlanan İsrail Başbakanı Netanyahu ilk kez çapraz sorguya alındı. Savcı, polise ifadesinde Netanyahu’nun 1788 kez ‘Hatırlamıyorum’ dediğini belirtti.

Özgür Özel’e soruşturma: CHP’den ilk tepki!

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Sosyal medyada tehlikeli akım: Ruj ve allık yiyen genç kadın zehirlenerek öldü

Sosyal medyada ‘Guava Beauty’ adıyla tanınan güzellik fenomeni Guava Shuishui, 24 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Ölüm haberi, 12 binden fazla takipçisi bulunan sosyal medya hesabından yapılan resmi bir açıklamayla duyuruldu. Ünlü fenomenin kozmetik malzemelerini yedikten sonra fenalaşarak öldüğü belirtildi.

AKP’nin kurucusundan AKP iktidarını uyaran bildiri! İmza atanlar dikkat çekti

Aralarında AKP’nin kurucularından ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç’ın da bulunduğu 19 isim, ‘Adalet Çağrısı’ metniyle AKP iktidarına yönelik ‘uyarılarda’ bulunan bir bildiri yayımladı. Söz konusu metni Çelik, sosyal medya hesabından paylaştı.