Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Başsavcılıktan İstanbul Üniversitesi’ne yazı: İmamoğlu’nun diploması hakkında idari soruşturmanın başlatılması talep edildi

Başsavcılıktan İstanbul Üniversitesi'ne yazı: İmamoğlu'nun diploması hakkında idari soruşturmanın başlatılması talep edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu’nun Usulsüz Yatay Geçiş İddiasıyla Soruşturma Başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun usulsüz yatay geçiş yaptığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ndeki eğitimi hakkında tüm belgelerin gönderilmesini talep etti. Ayrıca, yatay geçişin kabulüne ilişkin yapılan işlemleri kimlerin yaptığının ve benzer işlemlerin varlığının bildirilmesini istedi.

İmamoğlu’nun Lisans Diploması İptal Edilebilir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu’nun yatay geçiş iddiasıyla ilgili olarak lisans diplomasının iptal edilmesi için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne yazı gönderdi. Aynı zamanda, idari işlemlerin Yükseköğretim Kurulu kararlarına aykırı olarak yapıldığı tespit edilmişti.

İmamoğlu’nun YSK gibi kurumlara sunduğu diplomanın hala kullanıldığı ve bu sebeple hukuka aykırı bir durum oluşmaması adına gerekli işlemlerin acilen yapılmasını talep eden Başsavcılık, konuyla ilgili idari soruşturmanın yürütülmesini istedi.

Başsavcılık, İmamoğlu’nun eğitimine dair belgelerin yanı sıra yatay geçiş işlemlerinin kimler tarafından yapıldığının ve benzer durumlarda işlem yapıp yapılmadığının da raporlanmasını talep etti.

İdare hukukçusu Prof. Ali Ulusoy: İmamoğlu’nun diploma iptali mümkün değil; YÖK, mevzuata atıf yapamıyor

İmamoğlu’nun diploması YÖK raporundan: Üniversite, yatay geçişe kabul edilen üniversiteler arasında değildi

İmamoğlu’nun diploma belgeleri: Tüm şartlar sağlandı, YÖK’ün ‘üniversiteyi tanımama’ kararı, yatay geçiş kabulünden sonra alındı