Bir çağın sonu: Direksiyon değişiyor

Mersedes-Benz Direksiyon Sisteminde Devrim Yaratıyor

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, sürüş deneyimini kökten değiştirecek yeni bir teknolojiye geçiş yapıyor. Firmanın, dünya otomotiv endüstrisinde bir devrim yaratacak steer-by-wire sistemi ile ilgili çalışmaları dikkat çekiyor. Bu yenilik, direksiyon sistemlerinin geleceğini tamamen değiştirecek nitelikte.

MEKANİKTEN ELEKTRONİĞE GEÇİŞ

Mercedes-Benz’in geliştirdiği steer-by-wire teknolojisi, geleneksel direksiyon sistemlerinde bulunan fiziksel bağlantıları tamamen ortadan kaldırıyor. Bu sistem sayesinde sürücünün kontrolleri, artık mekanik değil elektronik sinyaller aracılığıyla tekerleklere iletiliyor. Bu radikal değişim ilk olarak yenilenen EQS modelinde yer alacak ve daha sonra S Serisi ve diğer modellere de entegre edilecek.

TEKNOLOJİ VE TASARIMDA YENİLİKLER

Yeni direksiyon sistemi ile birlikte klasik yuvarlak direksiyon simidi tarih oluyor. Onun yerine, daha modern ve işlevsel bir lövye tipi tasarım geliyor. Bu tasarım, sürücülere dijital göstergeleri daha rahat görebilmeleri için ekstra alan sağlarken, araca binip inerken de kolaylık sağlıyor.

KONFOR VE MANEVRA KABİLİYETİNDE ARTIŞ

Mercedes yetkilileri, steer-by-wire sisteminin teknoloji yanında konfor açısından da önemli avantajlar sunacağını belirtiyor. Sistem, özellikle uzun yolculuklarda daha yumuşak direksiyon tepkileri sağlarken, dar alanlarda manevra kabiliyetini belirgin şekilde artırıyor.

2026’DA TÜM MODELLERDE YER ALACAK

Mercedes-Benz, steer-by-wire sisteminin 2026 yılı itibarıyla tüm modellerine entegre edilmesini hedefliyor. Bir milyon kilometreden fazla test edilen sistem, güvenlik açısından da başarılı bir performans sergiliyor. Otomotiv endüstrisindeki bu devrim niteliğindeki gelişme, sürücülerin alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

Trafik Haftası vesilesiyle güvenli sürüşün önemine dikkat çeken GetirAraç, güvenli sürüşe yönelik teknoloji yatırımlarıyla ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlandığını duyurdu.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir