CENTCOM: Huraseddin liderini öldürdük

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “15 Şubat’ta CENTCOM kuvvetleri, kuzeybatı Suriye’de El Kaide’ye bağlı Huraseddin terör örgütünün üst düzey bir finans ve lojistik yetkilisini hedef aldıkları ve öldürdükleri hassas bir hava saldırısı gerçekleştirdi.” ifadesi kullanıldı.

Hava saldırısının, CENTCOM’un “teröristlerin ABD, müttefikleri ve ortaklarına, sivillere ve askeri personele karşı bölge genelinde ve ötesinde saldırı planlama, organize etme ve gerçekleştirme çabalarını bozma ve etkisiz hale getirme yönündeki süregelen kararlılığının parçası” olduğu vurgulandı.

Açıklamada, CENTCOM’un ABD ve müttefik personeline saldırmayı planlayan gruplara karşı mücadelesini sürdüreceği kaydedildi.

HURASEDDİN ÖRGÜTÜ KİM

Huraseddin, 27 Şubat 2018’de Suriye’nin İdlib kentinde yedi radikal Suriyeli isyancı grubun birleşmesiyle kurulan ve El-Kaide’ye bağlılık bildiren bir örgüt. Kuruluşundan bu yana, El-Kaide’nin Suriye’deki resmi kolu olarak faaliyet göstermekte. Örgütün liderliğinde, savaş tecrübesi olan Suriyeli olmayan üyeler bulunmakta. 2019’un ortalarında, örgütün yarısı yabancı savaşçılardan oluşmak üzere 700 ila 2.500 savaşçıya sahip olduğu tahmin edilmekte.

Örgütün liderlerinden biri, Ürdünlü hadisçi Doktor Sami el-Uraydi. ABD Dışişleri Bakanlığı, el-Uraydi’yi “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist” olarak ilan etti ve kendisinin bulunması için bilgi sağlayanlara 5 milyon dolar ödül vaat etti.

Odatv.com

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.

Hamas: Trump’ın açıklaması Netanyahu hükümetinin yalanlarının tekrarı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi’ne yardımların ulaşmamasından Hamas’ı sorumlu tutmasının ardından Hamas hareketi: “Trump’ın iddiaları, Filistinlileri aç bırakma suçunu meşrulaştırmak isteyen Netanyahu hükümetinin yalanlarının tekrarıdır.” İfadelerini kullandı.

Suriye’de dikkat çeken görüntü: Şara hünerlerini sergiledi

Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ve Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin başkent Şam’da basketbol oynadığı eğlenceli görüntüleri büyük ilgi topladı.