Cevdet Yılmaz: Suriye’de yaşanan son gelişmelerin olası etkilerine göre gereken politikalar ele alınmıştır

EKK, Şanlıurfa’da Toplandı: Suriye’deki Gelişmeler ve Dış Ticaret Politikaları Görüşüldü

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), 2024 yılının onuncu ve son toplantısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Şanlıurfa’da gerçekleştirdi. Toplantıda, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi (2024-2028) çerçevesinde politikalarla birlikte Suriye’deki gelişmelerin dış ticaret üzerindeki etkileri analiz edilerek izlenmesi gereken politikalar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, EKK toplantısına yönelik yaptığı açıklamada, 2023’te uygulamaya konulan ekonomi programının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Programın sonuçları arasında enflasyonda düşüş, cari açığın azalması, işsizlik oranının düşmesi ve istihdamın artması gibi olumlu gelişmeler yer alıyor.

Bununla birlikte, bölgesel kalkınmanın öneminin altını çizen Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında tarımsal sulama yatırımlarının tamamlanacağını, akıllı tarım uygulamalarına geçileceğini ve turizm odaklı büyümenin destekleneceğini belirtti. Ayrıca, Suriye’deki son gelişmelerin dış ticaret üzerindeki olası etkilerinin ele alındığı ve yeni politikaların tartışıldığı vurgulandı.

Related Posts

AKP’li vekilden AKP’li il başkanına çok tartışılacak sözler: Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun

AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, İl Başkanı Haluk Laçin’e tepki göstererek, “Bugüne kadar İl Başkanımızın bütün bakanlık ziyaretleri, tek başına yaptığı ziyaretler, biz milletvekili değilmişiz gibi. Siyaset cesur adamların yapacağı bir iştir. Eğer birilerinden korkunuz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi evde karınızın yanına oturun” ifadelerini kullandı.

Binalar için büyük değişim bugün başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nde yapılan köklü değişiklikler, 30 Haziran 2025 itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de 25 Nisan’da yayımlanan tebliğ, binaların enerji performansını artırmayı ve Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.

Bir damla topuk kanıyla hayat kurtaran dernek

28 Haziran Cumartesi ‘Dünya Yeni Doğan Tarama Günü ve Uluslalararası Fenilketonüri” günüydü. PKU Aile Derneği de bu özel günde Anıtkabir’e çıktı.

Yurt dışından dönen Özel’e partililerden karşılama

Yurt dışı temaslarını tamamlayarak yurda dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i İstanbul Havalimanı’nda partililer karşıladı.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.