ChatGPT bu kez alışverişe el attı: Yeni bir özellik sunuyor

OpenAI, ChatGPT’nin Web Arama Özelliğini İyileştiriyor

OpenAI, sosyal medya platformu X’te yaptığı bir açıklamada, ChatGPT’nin web arama özelliğinin geliştirilerek tüketicilere daha iyi hizmet sunacağını duyurdu.

Aracın, insanları Google gibi geleneksel arama motorlarından bağımsız hale getirdiği ve yalnızca bir hafta içinde bir milyar sorguyu aştığı iddia ediliyor. Şirket, kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun ürünleri seçmelerine yardımcı olacak yeni bir özellik sunarak bu alandaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

OpenAI’nin yeni alışveriş özelliği, kullanıcıların belirli ürünler hakkında tavsiye istemesi durumunda “zenginleştirilmiş” sonuçlar sunabiliyor. Bu sonuçlar, birden fazla görsel, mağazalardaki güncel fiyatlar, bulunabilirlik bilgileri ve kullanıcı puanları gibi detayları içeriyor. Daha da önemlisi, ChatGPT artık tüketicilere ürünleri satın alabilecekleri bağlantıları sunabilecek. Bu durum, kullanıcıların alışveriş yolculuğunda daha derinlemesine bilgi almasına olanak tanıyor.

Tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçlıyor

OpenAI ürün lideri Adam Fry, The Verge’e yaptığı açıklamada, bu yeni arayüzün tüketicilere tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçladığını belirtti. The Verge’ün test ettiği bir demoda, ChatGPT’nin özellikle ABD’de ön sipariş verilmesi zor olan Nintendo Switch 2’yi bulmaya yardımcı olduğu görüldü. Ancak, eBay’de ikinci el bir ön siparişin 710 dolardan fazla bir fiyata sunulduğu bilgisi de dikkat çekti.

Bu özellik, tüketicilere doğru ürünü bulmada rehberlik eden alışveriş ve tavsiye sitelerinin geleceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. İnsanlar, hâlâ ürünleri test etmek ve güçlü-zayıf yönlerini sentezlemek için gerekli olsa da, ChatGPT’nin doğrudan ürünlere satın alma bağlantıları sunması zinciri kısaltabilir.

Şimdilik, Adam Fry bu özellik için ChatGPT arama sonuçlarında öne çıkmak adına ödeme yapmanın mümkün olmadığını söylüyor. Ancak, OpenAI’nin finansal modellerini genişletme çabaları göz önüne alındığında, bu durumun ilerleyen dönemde değişebileceği düşünülüyor.

Related Posts

Psikopatların beyni haritalandı: İşte saldırganlığın bilimsel nedeni

Yeni yayımlanan bir araştırma, psikopat bireylerin beyin yapısında saldırganlık ve davranış kontrolüyle ilişkili bölgelerde dikkat çekici farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Spotify’ın HiFi özelliği yine gündemde

Spotify’ın dört yılı aşkın süredir beklenen kayıpsız (lossless) müzik hizmeti, sonunda yaklaşıyor olabilir. Uzun süredir sessiz kalan ve zaman zaman üst düzey yöneticilerden gelen belirsiz açıklamalarla gündeme gelen bu özellik, şimdi Spotify uygulamasının masaüstü ve mobil sürümlerinde keşfedilen yeni kod satırlarıyla tekrar umut verdi.

Dünyaca ünlü Çin markasından Tesla’yı kızdıracak hamle!

Katı hal batarya teknolojisine yönelik ilk adımını da bu hamleyle atan şirket, enerji yoğunluğu ve iyon iletkenliği gibi redikal engelleri aşmayı amaçlayan yeni bir elektrot tasarımına ilişkin patentini kamuoyuna ile paylaştı. Patent, katmanlı bir …

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.