ChatGPT bu kez alışverişe el attı: Yeni bir özellik sunuyor

OpenAI, ChatGPT’nin Web Arama Özelliğini İyileştiriyor

OpenAI, sosyal medya platformu X’te yaptığı bir açıklamada, ChatGPT’nin web arama özelliğinin geliştirilerek tüketicilere daha iyi hizmet sunacağını duyurdu.

Aracın, insanları Google gibi geleneksel arama motorlarından bağımsız hale getirdiği ve yalnızca bir hafta içinde bir milyar sorguyu aştığı iddia ediliyor. Şirket, kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun ürünleri seçmelerine yardımcı olacak yeni bir özellik sunarak bu alandaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.

OpenAI’nin yeni alışveriş özelliği, kullanıcıların belirli ürünler hakkında tavsiye istemesi durumunda “zenginleştirilmiş” sonuçlar sunabiliyor. Bu sonuçlar, birden fazla görsel, mağazalardaki güncel fiyatlar, bulunabilirlik bilgileri ve kullanıcı puanları gibi detayları içeriyor. Daha da önemlisi, ChatGPT artık tüketicilere ürünleri satın alabilecekleri bağlantıları sunabilecek. Bu durum, kullanıcıların alışveriş yolculuğunda daha derinlemesine bilgi almasına olanak tanıyor.

Tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçlıyor

OpenAI ürün lideri Adam Fry, The Verge’e yaptığı açıklamada, bu yeni arayüzün tüketicilere tanıdık görsel öğeler sunmayı amaçladığını belirtti. The Verge’ün test ettiği bir demoda, ChatGPT’nin özellikle ABD’de ön sipariş verilmesi zor olan Nintendo Switch 2’yi bulmaya yardımcı olduğu görüldü. Ancak, eBay’de ikinci el bir ön siparişin 710 dolardan fazla bir fiyata sunulduğu bilgisi de dikkat çekti.

Bu özellik, tüketicilere doğru ürünü bulmada rehberlik eden alışveriş ve tavsiye sitelerinin geleceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. İnsanlar, hâlâ ürünleri test etmek ve güçlü-zayıf yönlerini sentezlemek için gerekli olsa da, ChatGPT’nin doğrudan ürünlere satın alma bağlantıları sunması zinciri kısaltabilir.

Şimdilik, Adam Fry bu özellik için ChatGPT arama sonuçlarında öne çıkmak adına ödeme yapmanın mümkün olmadığını söylüyor. Ancak, OpenAI’nin finansal modellerini genişletme çabaları göz önüne alındığında, bu durumun ilerleyen dönemde değişebileceği düşünülüyor.

Related Posts

Çikolata kistleri masum değil; bağışıklık sistemi hastalıklarına yakalanmayı artırıyor

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, çikolata kistleri bulunan kadınların, çeşitli otoimmün (bağışıklık sistemi) hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Büyük yarı iletken savaşı yaklaşıyor: Intel, yeni yol haritasını paylaştı

Intel, yarı iletken üretiminde TSMC ile arasındaki mesafeyi kapatmak için agresif bir yol haritası açıkladı. Şirketin yaptığı yeni duyuruya göre, 14A üretim süreci 2027’de risk üretimine girecek; 18A sürecinin yeni performans odaklı türevleri olan …

Meta’dan iPhone ve iPad’e özel yapay zekâ hamlesi: Meta AI uygulaması yayında

Meta, Llama 4 tabanlı ilk bağımsız yapay zekâ sohbet uygulamasını iOS kullanıcılarıyla buluşturdu. Meta AI, kişiselleştirilmiş yanıtlar, sesli sohbet, görüntü oluşturma ve sosyal etkileşim gibi güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor.

ChatGPT ile alışveriş yapmak mümkün hale geliyor

ChatGPT’nin farklı alanlarda kullanımı artarken, bu sefer de aramalarda artık ürün tavsiyeleri de gösterilmeye başlandı.

ASELSAN 2025’e güçlü başladı: İlk çeyrekte hasılat 22,8 milyar TL’yi aştı!

ASELSAN, 2025 yılının ilk çeyreğine ait enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde, şirketin yılın ilk üç ayında elde ettiği hasılatın bir önceki yılın aynı dönemine göre …

Yeni Gmail özelliği milyonlarca E-posta kullanıcısını saldırıya açık bırakıyor

Yapay zeka destekli kimlik avı saldırıları kapsamında kullanıcılar meşru davetlerin nasıl göründüğünü bilmediğinden mağdur oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir