CHP’li Emir’den ‘İmamoğlu’ ve ‘ön seçim’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Adayı Belirleme Seçimi Başladı, Ekrem İmamoğlu Tek Aday

CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılan ön seçim sandığı bugün kuruldu. Tutuklama kararı bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tek aday olarak yer aldığı seçimde oyunu kullandı. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de sandıkta oy kullandı.

“Kötülüğü Mutlaka Yeneceğiz” Diyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane’deki merkez ofisinde kurulan sandıkta oy kullanarak açıklamalarda bulunan Emir, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Bugün burada sadece Ekrem İmamoğlu’nu değil, aynı zamanda demokrasiden yana olan, adalet isteyen, özgür bir ülke hayal eden, hukuk devletini savunan herkes oyunu kullanıyor. Ekrem İmamoğlu, milyonların desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı olacak. Buna yürekten inanıyorum. Ancak bugün sandıklara koşan milyonlar sadece siyasi bir tercih yapmıyor, aynı zamanda demokrasinin gücünü ortaya koyuyor. Bu, bir demokrasi şölenidir. Yaşadığımız zorlu süreçlere rağmen, inancımızı yitirmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Halkımıza güveniyoruz. Ekrem İmamoğlu, milletine emanet edilmiş bir liderdir ve biz de milletimize güveniyoruz. Kötülükleri yenmek için birlikte mücadele edeceğiz.”

Related Posts

Netanyahu’nun koalisyonu anketlerde dibe çakıldı

Terör devletinin Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğinde kurulan İsrail’in 37. koalisyon hükümeti, Yemen’deki Husilerin Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nın vurmasının ardından anketlerde ciddi düşüş yaşadı. İşgalci İsrail’de çokça konuşulan durum, beraberinde Netanyahu hükümetinin ‘gidici’ olduğu iddialarını da getirdi.

Keşmir’de patlama sesleri

Hindistan’ın kontrolündeki Cemmu ve Keşmir’de 2 patlama sesleri duyuldu.

Meksika’dan Google’a dava

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Google’a, ABD’de kullanılan harita uygulamasında “Meksika Körfezi” adını “Amerika Körfezi” olarak değiştirdiği gerekçesiyle dava açtıklarını duyurdu.

Ukrayna’yı işgale devam eden Rusya ne durumda? Ortalığı karıştıracak iddia geldi

Savaşın gölgesinde 80. Zafer Günü Kutlamalarına hazırlanan Rusya’nın sahadaki kayıpları Kremlin’in askeri vitrinini zayıflatmış durumda. İngiliz gazetesi The Economist, Rusya’nın geçit yaptıracak kadar bile tankı kalmadığını iddia etti. Eski …

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.