En popüler içeceğimiz birkaç yıl içinde o kadar pahalı olacak ki artık satın alamayacağız

Sevdiğiniz Kahve Neden Daha Pahalı Hale Geliyor?

Sevdikleri içeceğe her zamankinden daha fazla para ödemek zorunda kalan insanlar için kahve fiyatlarının yükselişi endişe verici bir hal aldı. Günlük tüketim alışkanlıklarımıza baktığımızda her birimizin ortalama olarak günde 3-4 fincan kahve içtiği görülüyor. Ancak, bu tutku giderek pahalı bir zevke dönüşüyor.

Kahve Fiyatları Niçin Artıyor?

Kahve yetiştirmek kolay bir iş değil; bitkilerin dengeli koşullara gereksinimi var ve bu koşullar, iklim değişikliği nedeniyle gittikçe azalıyor. Hava değişiklikleri, düzensiz yağışlar, aşırı kuraklık ve hatta beklenmedik don olayları, hasadın azalmasına yol açıyor.

Kahvenin fiyatını etkileyen diğer faktörler arasında pahalı yakıtlar, artan uluslararası taşıma masrafları ve yükselen enerji maliyetleri bulunmaktadır. Kahve çekirdeklerinin kavrulması, yalnızca ciddi miktarda enerji gerektirir. Üstüne ülkeler arasındaki siyasi istikrarsızlık, organik tarıma yönelik artan talep gibi faktörler de eklenince, fiyatlar uçar.

Kahve çekirdeklerinin ve öğütülmüş kahvelerin mağazalardaki fiyatlarında artış beklenirken, indirim ve promosyonların azalacağı gözlemlenmektedir. Durum gittikçe kötüleşiyor.

Daha da Fiyatlar Artacak mı?

Biraz samimi olmak gerekirse, görünüm pek iç açıcı değil. Gelecek aylar için uzmanlar, iklim değişikliklerinin fiyatları daha da yukarı çekeceği konusunda uyarıda bulunuyor. Spekülasyonlar da fiyatları olumsuz etkiliyor, kahve yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi ve bu da fiyatları artıyor.

Eğer stok yapmayı düşünüyorsanız, şu anda en uygun zaman olabilir. Ancak, kahvenin raf ömrünün sınırlı olduğunu unutmayın, dikkatli olun.

Related Posts

Akaryakıta bu gece yarısı şaka gibi indirimcik geliyor. 4 ilde litre fiyatı 57 TL’yi geçti. Bindirim üstüne bindirim yaptılar

İsrail-İran savaşıyla petrol fiyatlarında sert bir yükseliş oldu. Brent petrolün varil fiyatı Türkiye saatiyle 14.30’de 76.31 dolardan işlem görüyor. Bu gelişme Türkiye’de akaryakıta zam üstüne zam olarak yansıdı. 13 Haziran’da benzine 1 lira 47 …

Emtia piyasalarında jeopolitik risk etkisi: Platin rekora doymuyor

Emtia fiyatları, geçen hafta makroekonomik veriler ve jeopolitik risklerin etkisiyle dalgalı bir seyir izledi. Değerli metaller arasında yer alan gri fırtına platin ise rekorlara doymuyor.

Bakan Uraloğlu’ndan 5G açıklaması: ‘2026 yılı içerisinde ilk sinyali alırız’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G ihalesini ağustosta yapmayı düşündüklerini belirterek, “2026 yılı içerisinde ilk sinyali alırız ve ilk etapta bütün ülkenin kapsanmasından ziyade belki yoğun illerin kapsanması ve 4,5G’de olduğu gibi peyderpey bir program dahilinde süreci yürütürüz diye düşünüyorum.” dedi.

Hazine alacakları mayıs itibarıyla 32 milyar lira

Hazine alacakları, Mayıs ayına dair son veriler açıklandı. Buna göre mayısta alacak 31,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Altın tablosu şaşırttı: Gram, çeyrek, tam altın fiyatlarında son durum

Orta Doğu’daki İsrail-İran geriliminin etkileri sürerken, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararının ardından altın fiyatlarında ani bir gerileme yaşandı. 21 Haziran 2025 itibarıyla gram altın 4.296,86 TL, çeyrek altın ise 7.113,00 TL’den işlem görüyor. İşte altın fiyatlarında güncel tablo…

TOBB raporu endişe yarattı: Yeni şirket kurulumları çakıldı kapananlar tavan yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2025 yılı Mayıs ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yılın mayıs ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 13, kurulan kooperatif sayısı yüzde 32,5 oranında azalırken …