Hüseyin Baş: Adalet herkese her zaman lazım

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Adli Kontrol Kararı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Şenlikköy Polis Merkezi’nde adli kontrol kararı kapsamında imza attıktan sonra basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Politik faaliyetlerine devam ederken soruşturmaya maruz kaldığını ifade eden Baş, soruşturmanın artık bir cezalandırma yöntemine dönüştüğünü vurgulayarak şunları söyledi:

  • Bugün karakola imza atmak için geldik. Daha önce yaptığımız bir konuşma sebebiyle muhalefet yürütürken alışık olmadığımız bir şekilde soruşturmaya tabi tutulduk.
  • Bu soruşturmanın sonucunda bugün yaptırımlarla karşı karşıya bulunmaktayız. Adaletin çok ötesinde, hukuksuz bir cezalandırma süreciyle karşı karşıyayız. Bundan sonra düzenli olarak haftalık imza atacağız.

“NE HAZİN KADERDİR Kİ…”

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin siyasi arenasında devletçilik ilkesiyle öne çıkan tek parti Bağımsız Türkiye Partisi ve tek genel başkanı Hüseyin Baş’tır. Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla karşı karşıyayız, buradayız. Bu suçlama ve beraberinde gelen yaptırımın ardında yasaların adaletsiz uygulandığı bir durum var. Buraya gelip her hafta imza atacağız.
  • Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması, devlete karşı işlenen bir suç olarak nitelendirilirken, ironik bir şekilde devletçi siyasi parti genel başkanı bu suçlamayla yüzleşmektedir. Ancak bilmelidir ki, ben devletim adına boş bir kağıda imza attım, sorun yok.
  • Ben her gün devletim adına imza atarım, burası önemli değil. Mesele, yasaların Demokles’in kılıcı gibi insanlar üzerinde sallandığı bir ortamda bulunmaktır. Adalet herkes için gerekli bir kavramdır; bugün bizim için yarın başkaları için lazım olabilir. Bu nedenle tüm siyasetçileri adil olmaya davet ediyorum.

O SÖZLERİ ERDOĞAN’A HAKARET SAYILMIŞTI

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, “Suriye’ye demokrasi getireceklermiş. Oğlum sen önce kendi ülkene getir demokrasiyi,” şeklindeki sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret olarak değerlendirilmiş ve bu sebeple kendisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Related Posts

Sınıfın tamamı sınıfta kaldı, okul yönetimi görevden alındı!

Mısır’ın Yukarı Nil bölgesindeki Beni Süveyf vilayetine bağlı El-Vâsıtî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı “Hamide Ebu’l-Hüsn” Ortaokulu’nda, 3. sınıf öğrencilerinin tamamı sınıfta kaldı.

Uzun süre sonra bugün ortaya çıktı ‘hata ettim’ dedi: Kabine için mesaj mı verdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve Eski Hazine ve Maliye Bakanı BeratAlbayrak, katıldığı bir etkinlikte “Birçok eksiğimiz, hatamız oldu” dedi.

Trump’tan ‘rejim’ açıklaması: İran’da kaosa yol açar

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da rejim değişikliği görmek istemediğini, bu değişikliğin “kaosa neden olacağını” belirtti. Sky News’ün haberine göre, NATO Zirvesine katılmak üzere yola çıkan Trump, Air Force One da gazetecilere açıklama yaptı. Trump …

12 günlük savaşta hayatlarını kaybeden İranlı nükleer bilim insanları

İsrail’in 13 Haziran Cuma günü İran’ın nükleer programına ve askeri hedeflerine başlattığı saldırılarda, İran’ın önde gelen nükleer bilimcileri hayatını kaybetti.

İstanbul’da sıcaklıklar 33 dereceye çıkacak! Tarih verildi

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için sıcak hava uyarısında bulundu. İstanbul’da sıcaklık 33 dereceyi bulacak. Vatandaşlara 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Atatürkçü teğmenlere vebalı muamelesi yapıldı

TSK’dan atılan teğmenlerle fotoğraf çektiren Harbiyeliler uyarıldı. Okula dönüşte o kareler sildirildi.