İmamoğlu’nun Yüksek Enflasyon Eleştirisi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüksek enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, iktidarı enflasyon konusundaki başarısızlığıyla eleştirerek, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.
İmamoğlu, “İki yıl önce %38 enflasyonla göreve gelenler, milletin yaşadığı zorluklara rağmen %35’e düşüşü ‘başarı’ olarak sunuyor. Ancak takdir milletimizindir” dedi.
Yönetimin, milletin değil ayrıcalıklı kesimin yanında yer aldığını savunan İmamoğlu, krizin her geçen gün büyüdüğünü vurguladı.
İmamoğlu, dar gelirli vatandaşların yaşadığı zorluklara da dikkat çekerek, enflasyonun azaltılması için hükümetin daha etkili politikalar uygulaması gerektiğini belirtti.
Uluslararası piyasalardaki dalgalanmaların da etkisiyle Türkiye’nin ekonomik olarak zor günler yaşadığını ifade eden İmamoğlu, çözümün emeği koruyan, tarım politikalarını destekleyen ve adil vergi sistemleri üzerine kurulu bir düzen olduğunu vurguladı.
Kısacası, İmamoğlu Türkiye’nin geleceğine umutla bakarken, milletin refahı için daha adil bir ekonomik düzen oluşturulması gerektiğini belirtti. “Ne yaparlarsa yapsınlar, isterlerse hepimizi hapse atsınlar, bu gidişatı değiştireceğiz! Çünkü Türkiye büyürken, millet küçülmeyecek,” diyen İmamoğlu, umudunu ve kararlılığını vurguladı.