Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu eğitime başladı

Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Yola Çıktı

Samsun’da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu” projesi hayata geçirildi. Proje, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmayı ve bölgedeki firmaların dönüşüm sürecinde aktif rol alabilecek insan kaynağını güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış programına Samsun Vali Yardımcısı Vekili-Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz ve diğer ilgili isimler katıldı. Program kapsamında mühendislik bölümlerinden mezun veya son sınıf öğrencisi olan kadınlara yalın ve dijital dönüşüm alanlarında mesleki gelişim fırsatları sunulacak.

Program, katılımcılara Endüstri 4.0, yalın dönüşüm, dijital dönüşüm, dijitalleşme ve verimlilik konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Belirlenen genç kadın mühendislere üç aşamalı bir gelişim süreci sunulacak ve eğitim sonunda sertifika verilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise, Samsun’da kadın istihdamının artırılmasının ve teknolojiyle entegrasyonun önemi vurgulandı. Programın hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlar ise destek ve teşekkürlerini sundu.

Proje kapsamında, katılımcıların uygun firmalarda istihdam edilmesi de desteklenecek. Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç da programa destek veren isimler arasında yer alıyor.

Kadın Mühendisler Geleceğe Hazırlanıyor

Hayallerinde mühendislikle ilgili bir kariyer olan öğrenciler ise programın kendilerine büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Proje, kadın mühendislerin alanda daha fazla yer almasını ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına destek olmayı amaçlıyor.

İlgili Görsel: Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Görseli

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERDİ DEMİR – Ekonomi

Related Posts

Psikopatların beyni haritalandı: İşte saldırganlığın bilimsel nedeni

Yeni yayımlanan bir araştırma, psikopat bireylerin beyin yapısında saldırganlık ve davranış kontrolüyle ilişkili bölgelerde dikkat çekici farklılıklar olduğunu ortaya koydu.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Spotify’ın HiFi özelliği yine gündemde

Spotify’ın dört yılı aşkın süredir beklenen kayıpsız (lossless) müzik hizmeti, sonunda yaklaşıyor olabilir. Uzun süredir sessiz kalan ve zaman zaman üst düzey yöneticilerden gelen belirsiz açıklamalarla gündeme gelen bu özellik, şimdi Spotify uygulamasının masaüstü ve mobil sürümlerinde keşfedilen yeni kod satırlarıyla tekrar umut verdi.

Dünyaca ünlü Çin markasından Tesla’yı kızdıracak hamle!

Katı hal batarya teknolojisine yönelik ilk adımını da bu hamleyle atan şirket, enerji yoğunluğu ve iyon iletkenliği gibi redikal engelleri aşmayı amaçlayan yeni bir elektrot tasarımına ilişkin patentini kamuoyuna ile paylaştı. Patent, katmanlı bir …

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.