Konya Tarım Fuarı Rekor Kırdı

Konya Tarım Fuarı, 79 Ülkeden ve Türkiye’nin 81 İlinden Rekor Ziyaretçiyle Tamamlandı

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Tarım Fuarı’nın, 79 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 251 bin 184 ziyaretçiyle rekor kırarak tarım sektörünün küresel buluşma noktası haline geldiğini belirtti. Fuarın Konya’nın marka değerini güçlendirdiğini vurgulayan Öztürk, tarım sektörünün kalbinin Konya’da attığını söyledi.

Tarım Sektörünün Nabzı Konya’da Attı

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 21. Konya Tarım Fuarı, 79 farklı ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen ziyaretçileri ağırlayarak Türkiye’nin dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Tarım ve tarım makineleri sektörlerinin en son teknolojilerinin sergilendiği fuar, 251 bin 184 kişiyi bir araya getirerek önemli bir başarıya imza attı.

Sektöre Katkı Sağlayan Dev Buluşma

Konya Tarım Fuarı, 20 ülkeden 436 yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleşti. 100 bin metrekarelik sergi alanında düzenlenen fuar süresince yeni ürün lansmanları, iş birlikleri, teknolojik yenilikler ve yatırım fırsatları ön plandaydı. Yerli üreticilerin uluslararası pazarlara açılmasına destek olan fuar, sektördeki son gelişmeleri takip etmek isteyen profesyoneller için önemli bir platform sundu.

12 Ülkeden Tarım Bakanlıklarından Üst Düzey Katılım

Fuar, uluslararası alanda 12 farklı ülkeden tarım bakanı, bakan yardımcısı ve üst düzey bakanlık temsilcilerini ağırlayarak dikkat çekti. Konya Tarım Fuarı’nda gerçekleşen yüksek düzeyli ziyaretler, fuarın diplomatik ve sektörel etkisinin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu gösterdi.

Öztürk: “Konya’nın Marka Değeri Güçlendi”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın beş gün boyunca sağladığı ticaret ve iş birliği imkanlarıyla sektörde önemli bir canlılık sağladığını belirtti. Öztürk, fuarın Türkiye’nin en büyük tarım etkinliklerinden biri olması nedeniyle Konya’nın marka değerini güçlendirdiğini söyledi.

Related Posts

AKP’den Kolin Termik Santraline dev ‘teşvik’ ödemesi! ‘Teşvik değil servet transferi’

Soma Kolin Termik Santrali’ne yapılan teşvik ödemeleri, 2025’te büyük bir artış gösterdi. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, AKP’nin bu yıl şirkete ödediği teşviklerin bir önceki yıla göre katlandığını belirtti. Yavuzyılmaz, artan ödemeleri “servet transferi” olarak nitelendirdi.

Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Hava aracı ve ilgili ürün, parça ve cihazın uçuşa elverişlilik ve çevresel sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Küresel askeri harcamalar arttı

Küresel askeri harcamalar, jeopolitik gerilimlerin artmasının etkisiyle 2024’te bir önceki yıla göre reel olarak yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolarla rekor yeniledi.

Yalnızca afet sonrası çözüm olarak görülen konteynerler seçenek haline geldi: Yurttaş çare arıyor

Bir yandan artan fiyatlar nedeniyle konut alamayan diğer yandan deprem nedeniyle güvensiz binalarda yaşamak istemeyen vatandaşın prefabrik konuta ilgisi arttı.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir