Meksika’dan Google’a dava

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Google’ı Eleştirdi

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, başkent Meksiko’daki Ulusal Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında Google’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sheinbaum, Google’ı bu konuda daha önce uyardıklarını fakat taleplerinin karşılık bulmadığını belirterek, “Google zaten dava edilmiş durumda. Halihazırda bir ilk karar var ve bu kararı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Amerika kıyılarına denk gelen kısmında “Amerika Körfezi” adının kullanılmasına itiraz etmediklerini vurgulayan Sheinbaum, ancak Google’ın körfezin tamamını bu şekilde adlandıramayacağını belirtti. Bu konunun uluslararası bir mesele olduğunu söyleyen Sheinbaum, Google’ın “Amerika Körfezi” adını yalnızca ABD topraklarına denk gelen bölüme yerleştirmesi ve Meksika ile Küba’ya denk gelen kısımlar içinse “Meksika Körfezi” ismini kullanması gerektiğini ifade etti.

Sheinbaum ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmelerinde bu konunun gündeme gelmediğini belirtti. Trump, 20 Ocak’ta Beyaz Saray’da imzaladığı kararname ile Meksika Körfezi’nin adının “Amerika Körfezi” olarak değiştirilmesi emrini vermişti. Google ise 11 Şubat’ta haritalar uygulamasında “Meksika Körfezi” ismini “Amerika Körfezi” olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

Related Posts

Çin’den 5 ülke için vize muafiyeti kararı

Çin, Kovid-19 salgınının ardından ülkeye yurt dışından seyahatleri artırmayı amaçlayan tek taraflı vize muafiyeti programına, 5 Latin Amerika ülkesini dahil edeceğini bildirdi.

IŞİD operasyonunda 2 gözaltı

Çorum’da terör örgütü IŞİD’e operasyonunda 2 şüpheli yakalandı.

Bıçaklı saldırgan eğitim kursuna dalıp öğrenciye saldırdı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde özel bir öğretim kursuna sopa ve bıçakla giren kişi, daha önce tartıştığı öğrenci Turgut Aras K.’yi (18) bıçakladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Vücuduna 4 dikiş atılan Turgut Aras K., binada güvenlik olmadığı için böyle bir olayın yaşandığını belirtti.

Kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen AKP’li belediyelerin araç saltanatı sürüyor: Fatma Hanım’ın VIP Filosu

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler için kiralanan 33 araca 22 milyon lira ödendi. Araçların tamamı, Cumhur ortağının şirketinden kiralandı.

Dünyanın en yoksul başkanı öldü

Mütevazı yaşam tarzı ve halkla iç içe duruşuyla dünya genelinde büyük takdir toplayan Uruguay’ın eski devlet başkanı Jose Mujica, 89 yaşında hayata veda etti.

Çarpıcı anket sonucu: Erdoğan’a zaferi ‘süreç’ bile getirmiyor!

Yöneylem Araştırma’nın kurucusu Doç. Dr. Derya Kömürcü’nün sosyal medya bir anket sonucu paylaştı. Kömürcü “Yürütülen “süreç” neticesinde Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçileceğine inanlar %39 inanmayanlar %45 seviyesinde” diye yazdı.