Naci Görür, Bingöl depreminden sonra o fayı işaret etti!

Bingöl’ün Genç İlçesinde 4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Gece saat 00.03 sularında AFAD, Bingöl’ün Genç ilçesinde 4 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin, 6.99 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Sarsıntının Elazığ ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

Depremin hemen ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Görür, depremin Doğu Anadolu Fayı üzerinde değil, Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Görür, “Bu bölge stresle yüklendiği için bu tarz depremlerin beklendiğini” vurguladı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür’ün açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Malatya’da 3.9 büyüklüğünde deprem

AFAD, öğle saatlerinde Malatya’da bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, İran’daki Mehrabad Havalimanı yakınlarını vurdu

İsrail’in İran’ın batısındaki Mehrabad Havalimanı yakınlarını vurduğu bildirildi.Mehrabad Havalimanı’nın çevresinin hedef alınmasının ardından bölgede yoğun dumanlar yükseldiği görüldü. Öte yandan uzun süredir Tahran’ın merkezinde insansız hava …

Trump: İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim, sonraki saldırılar daha da acımasız olacak; anlaşma yapmalılar

Trump: İran’a anlaşma yapması için şans üstüne şans verdim, sonraki saldırılar daha da acımasız olacak; anlaşma yapmalılar

Bakan Memişoğlu’ndan KKKA için aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına ilişkin, ” Aşıyla ilgili büyük bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Güney Afrika’daki sel felaketinde ölü sayısı 57’ye yükseldi

Güney Afrika’nın Doğu Cape eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar ve kar fırtınalarının neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye yükseldi.

Çin sır gibi saklıyordu… İlk kez görüntülendi

Çin’in son derece gizli yürüttüğü Tianwen 2 uzay göreviyle ilgili ilk fotoğraf, fırlatmadan haftalar sonra kamuoyuyla paylaşıldı. Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), 29 Mayıs’ta Long March 3B roketiyle fırlatılan uzay aracının sorunsuz çalıştığını ve Dünya’dan 3 milyon kilometre uzaklıkta olduğunu açıkladı.