Ömer Çelik’ten Kartalkaya açıklaması: ‘Net irade ortaya koyacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Yapılan AK Parti MKYK Toplantısı Sonlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, AK Parti Konferans Salonu’nda yaklaşık 2 saat sürdü.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından düzenlediği basın açıklamasında şu başlıklara değindi:

1. Otel Yangını: Bolu Kartalkaya’daki yangınla ilgili tüm detayların gün yüzüne çıkması için kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Bu trajedinin örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Yargı, idari soruşturma ve Meclis Komisyonu’nun açılması yönündeki adımların sonucunda net bir tablo ortaya çıkacaktır. Sorumluların vicdani, ahlaki ve yasal açıdan cezalandırılacağından emin olabilirsiniz.

2. Gazze Ateşkes: Gazze’deki geçici ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesi en büyük arzumuzdur. Soykırım faaliyetlerinin son bulması gerekmektedir. Filistinlilerin Gazze’den Arap ülkelerine transfer edilmek istenmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır. Gazze, Filistin halkının vatanıdır ve bu gerçeği değiştiremeyiz. İnsanlar masa başında başka yerlere sürülemez. Bu tür kararlar sadece salonlarda alınmamalıdır.

3. Suriye: Suriye’yi yanlış bir yöne sürüklemeye çalışanların Suriye’yi uyduruk devlet haline getirme girişimlerinde bulunduğunu görüyoruz. Bu yaklaşımlar yanlıştır. Suriye’de kapsayıcı bir yönetim modelinin oluşturulması için ciddi bir irade ortaya konulmalıdır. Azınlıklara karşı hassasiyetle yaklaşılmalıdır. Batı ülkelerinin Suriye halkı ve yönetimi yanında yer alması gerekmektedir. Suriye’nin bölgesel barış için kapsayıcı bir yönetimle devam etmesi çok önemlidir. Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların kaldırılması da bu sürece yardımcı olacaktır.

Detaylar yakında…

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

AKP’li vekilden AKP’li il başkanına çok tartışılacak sözler: Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun

AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, İl Başkanı Haluk Laçin’e tepki göstererek, “Bugüne kadar İl Başkanımızın bütün bakanlık ziyaretleri, tek başına yaptığı ziyaretler, biz milletvekili değilmişiz gibi. Siyaset cesur adamların yapacağı bir iştir. Eğer birilerinden korkunuz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi evde karınızın yanına oturun” ifadelerini kullandı.

Binalar için büyük değişim bugün başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”nde yapılan köklü değişiklikler, 30 Haziran 2025 itibarıyla ruhsat alacak tüm binalar için yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de 25 Nisan’da yayımlanan tebliğ, binaların enerji performansını artırmayı ve Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadele hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Hamas’la ateşkes görüşmesi: Gazze’deki trajedi sona ermeli

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Gazze’de ateşkesin dillendirildiği bir dönemde Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki yıkım ve insani trajedi ile kalıcı ateşkes başlıkları masaya yatırıldı.

Bir damla topuk kanıyla hayat kurtaran dernek

28 Haziran Cumartesi ‘Dünya Yeni Doğan Tarama Günü ve Uluslalararası Fenilketonüri” günüydü. PKU Aile Derneği de bu özel günde Anıtkabir’e çıktı.

Yurt dışından dönen Özel’e partililerden karşılama

Yurt dışı temaslarını tamamlayarak yurda dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i İstanbul Havalimanı’nda partililer karşıladı.

Dev şirketler üreticiden sütü toplayıp parasını ödememiş

Hayvan üreticileri piyasanın eline terk edilmişken; dev şirketlerden Pınar Kütahya’da, Torku da Konya’da topladığı sütün parasını dahi ödemedi.