Refah’taki Kuveyt Hastanesi’nin bir haftalık tıbbi stoğu kaldı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik sınır kapılarını kapatmasının üzerinden 2 ay geçti ve hastaneden son dakika açıklaması geldi.

Uzun yıllardır süren abluka ve saldırılar sonucunda Gazze halkını açlık ve susuzlukla karşı karşıya bırakan İsrail, yardım malzemelerinin girişini tamamen engelleyerek temel ihtiyaçlara ulaşımı durdurdu.

Filistinlilerin yaşadığı Gazze’de gıda ve ilaç sıkıntısı had safhada. Kuveyt Hastanesi, sağlık sisteminin çökmek üzere olduğunu belirterek, ilaç, tıbbi malzeme ve gıda eksiklikleri nedeniyle büyük tehlike altında olduklarını duyurdu.

Hastane, tıbbi personelin hastalara etkili bir şekilde tedavi sağlayamadığını dile getirerek, temel ilaçların yüzde 75’ten fazlasının eksik olduğunu açıkladı.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI

Kuveyt Hastanesi, mevcut tıbbi stokların sadece bir hafta yeteceğine dikkat çekerek, sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinin ciddi şekilde tehlikede olduğunu vurguladı. Acil olarak ilaç ve tıbbi malzeme temininin sağlanmaması durumunda, birçok sağlık hizmetinin durma noktasına geleceği uyarısında bulundu.

Ayrıca hastane, uluslararası insani kuruluşlardan acil müdahale çağrısı yaparak, Gazze’de yaklaşan bir sağlık felaketini önlemek için hızlı bir çözüm talep etti.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı kuşatma ve sınır kapılarının kapanmasının ardından, Gazze’deki insani operasyonların büyük risk altında olduğunu vurguladı.

Filistinli yetkililer ve BM temsilcileri, İsrail’in sınır kapılarını kapatmasının ve temel ihtiyaçların engellenmesinin insani felaketlere yol açtığını defalarca dile getirmişti.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 52.495’e yükselirken, yaralıların sayısı da 118.366 olarak açıklanmıştı.

Related Posts

DEM Parti’den Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için tahliye talebi

DEM Parti, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında tahliye başvurusu yaptı.

Filistinli aktivist Halil’den, Trump yönetimine 20 milyon dolarlık tazminat davası

Filistinli aktivist Halil’den, Trump yönetimine 20 milyon dolarlık tazminat davası

Murat Çalık için İstanbul Tabip Odası’ndan çağrı

Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, “Yarın yapılacak tutukluluk incelemesine bu kez bizlerin de katılımı mümkün olursa, müvekkilimizin güncel sağlık durumu hakkında doğrudan bilgilendirme yaparak, yaşamsal riskleri yargı makamlarının takdirine sunmayı amaçlıyoruz” demişti.

Soykırımcı askerler kalmaktan korkuyor

Gazze’de ağır kayıplar veren, intihar eden askerlerle sarsılan İsrail ordusundan, soykırımcı Netanyahu hükûmetinin kalıcı işgal planlarına itirazlar yükseliyor. Haaretz’e konuşan üst düzey askeri yetkililer, tüm sivilleri Refah’ta toplamanın ve işgal bölgelerinde kalmanın ordu için mümkün olmadığını söyledi.

CHP’nin kurultay davası 15 Eylül’e ertelendi

Ankara 42. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP’nin olağan ve olağanüstü kurultaylarının iptali istemli davanın gelecek duruşmasının tarihini, CHP’nin avukatının talebi üzerine 8 Eylül 2025’ten, 15 Eylül 2025’e erteledi.

Türkiye’de savcıları harekete geçiren Grok, ABD’de arabalara yerleşiyor

Elon Musk’ın yapay zekâsı Grok, Türkiye’de kriz çıkarırken ABD’de Tesla araçlarına entegre ediliyor. Sürücünün komutlarıyla araç içi sistemleri yönetecek Grok, haftaya yollarda olacak. Türkiye’de ise hakaret ve nefret söylemleri nedeniyle yasaklanan sistemin akıbeti belirsiz.