Reuters: Yemen’den atılan füzeyi engellemek için ABD’nin THAAD sistemi kullanıldı

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Sana’ya Hava Saldırısı Düzenledi

Yemen’deki Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Husilerin El Mesirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, saldırı, Ma’ain bölgesindeki 21 Eylül Parkı’nı hedef aldı. Saldırı sebebiyle ölüm ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi verilmedi. İngiltere ya da ABD’den henüz bir açıklama gelmedi. Söz konusu saldırı, İsrail’in Sana ile Hudeyde kentlerine düzenlediği hava saldırılarından bir gün sonra gerçekleşti.

Bu saldırıyla ilgili Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, ABD’nin ekim ayında İsrail’e yerleştirdiği Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) sisteminin ilk kez bir füzeye müdahale etmek için kullanıldığını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) konu hakkında henüz bir yorum yapmadı. THAAD sisteminin başarısının analiz edileceği belirtildi.

‘Hayatta Kalıp Kalamayacağımdan Emin Değildim’

İsrail’in Yemen’in başkenti Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırı sırasında havalimanında bulunan DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, saldırı sırasında hayatta kalıp kalamayacağından emin olmadığını belirtti. Patlamaların şiddetli olduğunu ve kulaklarının hala çınladığını dile getirdi. DSMO Genel Direktörü, saldırıdan sonra havalimanında mahsur kaldıklarını ve endişe duyduklarını ifade etti.

Ghebreyesus, saldırı sırasında yaşadığı korkuyu ve olayları anlattı. Havalimanında bulunan BM personelinin tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı. Sivillere ve insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların durdurulması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Aidatı ödemeyen müftülük icralık oldu! “Ahlak abidesi kurumun bu hallere düşmesi hoş değil”

Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan Hacı Mahmut İşhanı yönetimi, Meram İlçe Müftülüğü’ne ait bir dükkandan aidatlarını 1,5-2 yıl süresince alamadı. Yasal yollara baş vuran iş yeri, çareyi icrada buldu. Müftülük, aidat parası olarak bin 700 TL ödemesi gerekirken, icra sonrası iş yerine 4 bin 900 TL ödedi.

Mourinho’nun ilk yarı bitmeden soyunma odasına gidiş sebebi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, son dönemde maçlarda ilk yarı bitmeden soyunma odasına gitmesi merak konusu oldu. Portekizli çalıştırıcının bu hamlesinin nedeni ortaya çıktı.

İçinde 36 kişi vardı! Ankara’da alev alev yanan yolcu otobüsünde can pazarı

Başkent Ankara’da seyir halindeyken alev alan yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi. Yanan otobüsün muavini Turgay Olgar, “36 yolcumuz vardı. Aracı zar zor burada durdurabildik. Can havliyle imdat kolunu çekip, yolcuları tahliye ettik” dedi.

İmamoğlu ‘dikkatli olun’ diyerek çağrı yaptı: ‘Güvenlik güçlerini göreve çağırıyorum’

Tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu “Adalet Bakanlığı’nı, Yüce Türk yargısının onurlu mensuplarını, İçişleri Bakanlığı’nı ve güvenlik güçlerini göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Adıyaman’da patlayan trafo korkuttu

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez Sümerevler Mahallesi Millet Bahçesi içerisinde bulunan bir elektrik trafosu henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Patlamanın ardından trafo alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle bölgeye çok …

Simsiyah dumanlar yükseldi: Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda yangın

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı yemekhanesinde 2 ayrı blokta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.