Valilik duyurdu: Bu şehirde 30 Ekim’e kadar ormana giriş yasaklandı

Samsun Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Yeni Kararlar Aldı

Samsun Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu. Bu kararlar, 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 74. maddesi ile 5442 sayılı İl İdare Kanunu’nun ilgili maddelerine dayandırılmıştır.

Valilik tarafından alınan kararlara göre, ormanlarda çevre ve içinden geçen yollarda mola verme, piknik yapma, mangal veya semaver yakma ile motorlu araç kullanımı yasaklanmıştır.

Ayrıca, orman köyleri ve çevresinde anız ve bahçe atığı yakılması da artık yasak kapsamına alınmıştır. Sanayi tesisleri ve enerji nakil hatlarından sorumlu kuruluşlar yangın riskine karşı gerekli önlemleri almak zorundadır. Belediyelere ise orman kenarlarındaki çöp toplama alanlarında koruma bandı oluşturma ve iş makinelerini hazır tutma görevi verilmiştir.

Yeni kararların uygulanması için ilçe kaymakamlıkları ve Orman İşletme Müdürlükleri koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşan denetim ekipleri görevlendirilmiştir. Yasaklara uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca adli ve idari işlem uygulanacaktır. Yasaklar, 19 Haziran’dan 30 Ekim 2025’e kadar geçerli olacaktır.

Related Posts

Almanya ve Çin arasında uçak krizi: Çin ordusu lazerle hedef aldı

Almanya, Çin savaş gemisinin Kızıldeniz’de görev yapan Alman keşif uçağını lazerle hedef aldığını duyurdu. Berlin, olayın ardından Çin Büyükelçisini Dışişleri’ne çağırdı. Avrupa Birliği, Pekin’in bölgede artan askeri varlığına karşı alarma geçti.

Manavgat Belediyesi’ne ikinci operasyon; 7 kişi daha gözaltına alındı

Manavgat Belediyesi’ne ikinci operasyon; 7 kişi daha gözaltına alındı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Fidan, 17. BRICS Liderler Zirvesi marjında Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü.

Rusya’dan cephe kayıplarına sansür: Veri akışı durduruldu

Rusya Federal Devlet İstatistik Servisi Rosstat, 5 Temmuz 2025 Cuma günü itibarıyla Rusya’daki ölüm oranlarına ilişkin verileri açıklamayı durdurdu. Rus muhalif yayın organı Meduza’nın haberine göre, Rosstat’ın 2025 yılının Ocak-Mayıs dönemine ait …

Son 6 ayda 336 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2025’in ilk 6 ayında erkekler tarafından öldürülen kadın sayısının 336’ya ulaştığını, 145 kadının ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Almanya’da önde gelen döner tedarik şirketi Birtat’ta çalışan işçiler grevde

Almanya’nın önde gelen döner üretim şirketlerinden Birtat’ta çalışan işçiler, sendika ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 3 Temmuz’da greve başladı.